THE BEST SIDE OF הרמת סינוס

The best Side of הרמת סינוס

The best Side of הרמת סינוס

Blog Article

ההליך כולל הזזה כלפי מעלה של קרום הסינוס, כאשר את העצם עצמה מציבים בין הלסת לבין צדו העליון של הסינוס, אשר נמצא בשני הצדדים של האף. העצם מהווה למעשה בסיס לשתל הדנטלי שיתווסף בהמשך.

מותר לאכול ולשתות מאכלים ומשקאות קרים ופושרים כמו מוצרי חלב, גלידה וכדו'. אפשר למצוץ קוביות קרח.

 האפשרות לבצע השתלת שיניים מוצלחת נפגמת כאשר יש קושי למקם שתלים דנטליים בעצם הלסת כך שיהוו נקודות משען חזקות מספיק עבור השיניים המלאכותיות המחוברות אליהן. 

בשונה מההכנות לקראת טיפול השתלת שיניים, ההכנות שנדרשים לבצע לפני טיפול של הרמת סינוס הן פחותות.

בנוסף, מיצוי זה מעודד יצירת כלי דם חדשים הכרחיים לקליטת שתל עצם באתר ההשתלה. השימושים הימם בעיקר במצבים בהם אנו זקוקים לשימוש בחומר ביולוגי אוטוגני כחלק מפרוצדורה כירורגית שמטרתה בניית עצם חדשה ע”י תחליפי עצם סביב שתלים דנטליים או כהכנה של העצם הקיימת לצורך קבלת משתלים דנטליים בהמשך. 

ניתוח הרמת סינוס היא לעיתים בלתי נמנעת כאשר המטופל אכן רוצה לבצע את הטיפול של השתלות שיניים. במצב כזה של מחסור בעצם לא יהיה מנוס מהפרוצדורה הזו למען הצלחת הטיפול.

כאשר עולה הנושא הזה של השתלת שיניים אנחנו מתוודעים לא פעם למושג – הרמת סינוס. זה נשמע אולי קצת מפחיד ואפילו לא ממש קשור לשיניים.

אסור לירוק, אסור לשטוף את הפה, אסור לקנח את האף, אסור לעשן , אסור לאכול ולשתות מאכלים חמים וקשים.

למרות שהליך הריפוי לאחר הרמת סינוס הוא הרמת סינוס בדרך כלל פשוט, יש מקרים שבהם יתכן שתזדקקו לתמיכה נוספת. לאחר הרמת סינוס מומלץ לפנות לרופא במקרים שבהם:

הרמת סינוס שנעשה בצורה עיוורת ולא תמיד הטיפול אכן משיג את מטרתו

במצגות המדיה באתר (תמונות/וידאו) ניתן להחליף תמונות באמצעות מקשי החיצים במקלדת (ימין/שמאל).

בהרמת סינוס פתוחה, מבצע המנתח פתח או חלון בצד החיצוני של הלסת על מנת לקבל גישה אל החלל. לאחר פתיחת החלון, מרים המנתח את הרירית המדפנת את חלל הסינוס בעזרת כפיות ייעודיות מבלי לקרוע אותה. בין רצפת החלל לבין הרירית המורמת ממקם המנתח גרגירי עצם כתושה.

בעקבות הניתוח עשויות להופיע מספר תופעות לוואי, ביניהן נפיחות, דימומים באף או בפה, כאבים ובעיקר אי נוחות שהיא התופעה הנפוצה ביותר. על מנת להתגבר עליהן, רופאים עשויים לתת מרשמים לתרופות להקלה על הכאב, אנטיביוטיקות מסוגים שונים ושטיפות פה המשמידות חיידקים על מנת למנוע דלקות.

** כל הזכויות שמורות למחבר המאמר ולהר"ש, אין להעתיק מהאתר מידע, תוכן או תמונות ללא רשות מפורשת ובכתב מההסתדרות לרפואת שיניים

Report this page